Hoppa över
✔︎ Fri frakt på ordrar över 499 kronor ✔︎ 1-3 dagars leveranstid ✔︎ Säkra betalningar
✔︎ Fri frakt på ordrar över 499 kronor ✔︎ 1-3 dagars leveranstid ✔︎ Säkra betalningar
Ny på sjön? - and a boat

Ny på sjön?

Vi har samlat några grundläggande tips för dig som är ny båtägare.

Som ny båtägare kan det vara svårt att veta vad man behöver tänka på när man ska ta sig en tur med båten. Därför vill vi ge några tips på vägen. Förutom sunt förnuft och allmänt båtvett så finns det några grundläggande saker du behöver ha med dig på båten för att ens ge dig ut.

Nummer ett är flytväst. Ha alltid flytväst till alla i båten. Det är en billig livförsäkring. Speciellt på våren när solen är varm men havet fortfarande isande kallt. Man blir snabbt nerkyld om man hamnar i sjön.

På andra plats har vi sjökortet. Du vill ju veta var du är. Och då menar vi verkligen veta var du är. På djupet också. Med ett sjökort kan du alltid se var du kan ta dig fram med båten. Ovärdeligt.

På tredje plats skulle vi säga, en laddad mobil, gärna i en vattentät påse. Alltid bra att kunna ta kontakt med omvärlden om något händer. (Nu utgår vi ifrån att du inte ska på strapatser som kräver en vhf-radio).

Nummer fyra, du kanske aldrig kommer använda den, men behöver du, så kommer du vara tacksam över att den finns med. Första förbandslådan. Det gäller att tänka som en scout, alltid redo.

Nästa tips kanske förvånar då du är helt omgiven av det, men… vatten. Det finns inget så jobbigt som att inte ha med sig vatten. Vi ser alltid till att ha en vattenflaska till hands så man kan fylla på. Och glöm inte att ladda upp med en dunk extra drivmedel så är du på den säkra sidan.

Ta det lugnt, visa hänsyn och våga fråga om hjälp så ska nog allt gå bra. Hoppas vi ses på sjön i sommar!

Saknar du något i listan? Vad hade du tipsat om? Kommentera gärna med fler bra tips.

Föregående artikel 10 anledningar att äga en (eller flera) nätkassar från franska Filt 1860

Kommentera

Kommentarer granskas innan de publiceras

* Obligatoriskt